Dlaczego wosk sojowy zamiast parafiny?
Naturalna świeca sojowa zawiera wosk sojowy, który spala się w dużo niższej temperaturze niż parafina. Co istotne, świece naturalne nie emitują toksyn do powietrza. Pamiętaj, aby za każdym razem świeca została roztopiona cała wierzchnia warstwa świecy. Dzięki temu w wosku nie będzie tworzył się tzw. tunel. Przed kolejnym zapaleniem świecy przytnij zwęgloną końcówkę knota, aby uniknąć zjawiska okopcenia.
Olejki eteryczne zawarte w naturalnej świecy sojowej Hagi Zimowy Las:
– odświeżają umysł
– pobudzają do działania
– uwalniają siły witalne
– przywracają świadome widzenie rzeczywistości
– wprowadza w stan relaksu, odprężenia
Czas palenia ok. 75h
Naturalne olejki eteryczne, które znajdziesz w świecy:
• Olejek jodłowy – pachnie pięknie ciepłym lasem i żywicą. Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną igieł i gałązek występującej w Europie, Azji i Ameryce jodły białej. Bardzo pomocny przy infekcjach górnych dróg oddechowych, menopauzie, ociężałości umysłowej. Działa tonizująco – pobudzająco, likwiduje nieprzyjemne zapachy. Jest częstym komponentem męskich perfum.
• Olejek rozmarynowy – jego zapach uznawany jest za wzorzec zapachu ziołowego w perfumiarstwie. W aromaterapii stosowany jako pobudzający afrodyzjak i antydepresant. Skutecznie likwiduje zmęczenie psychiczne, fizyczne oraz poprawia pamięć. Silny antyutleniacz. Ze względu na oddziaływanie na psychikę nie należy stosować go u dzieci. Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną ściętych po kwitnieniu liści i gałązek krzewinki rozmarynu uprawianego w Hiszpanii, Francji, krajach śródziemnomorskich i Japonii.
• Olejek sosnowy – stosowany w świecach i kominkach zapachowych przywołuje nastrój świąt i choinki z lasu. Charakteryzuje się świeżym zapachem igliwia i kamfory. Pozyskuje się go w procesie destylacji z parą wodną igieł i gałązek sosny zwyczajnej rosnącej w północnej Europie. Popularny jako składnik syropów przeciwkaszlowych i innych preparatach farmaceutycznych. W aromaterapii bardzo przydatny w okresach infekcji bakteryjnych z objawami kaszlu i bólach mięśniowych. Znakomicie aromatyzuje powietrze w restauracjach niwelując kuchenne zapachy.
Składniki/INCI: Wosk sojowy, olejek z jodły, sosny, rozmarynu i grejpfruta.